demonstration - fra magnetisme til havvindmøller

Dette signaturprojekt er et demo-kit, som handler om opdagelsen af elektromagnetismen og H.C. Ørsted.

Dette signaturprojekt er et science demo-kit, der handler om H.C. Ørsted og hans 200 år gamle opdagelse af elektromagnetismen.

Med en 20-25 min. lang demonstration med godt udstyr får publikum viden om magnetisme, elektromagnetisme og elektricitet. Der lægges op til at publikum rører ved tingene og inddrages i forløbet. Demo-kittet bruges mest muligt i 2020, ved åbne eller lukkede fremvisninger, hvoraf nogle vil være annonceret her på hjemmesiden, andre hos de heldige, der har modtaget et sæt. 

Science-demonstrationen har nanet ”Fra magnetisme til havvindmøller” og består af en afprøvet og revideret drejebog, et kit og selvtræningsmateriale, som tager udgangspunkt i Experimentariums ”Ørsted-demo”: https://youtu.be/Edj_J41NAxk.

Skolematerialet fra ASTRA vil fra foråret 2020 supplere demo’en med forsøg på skolen og forløb, som klasserne i mellemtrin og udskoling kan benytte. Tanken er, at ”udenbys” klasser kan opleve demoen, når aktørerne viser frem, enten hjemme eller ude i landet.

Aktører

Ressourcer: Experimentarium og Ørsted A/S.

Sættene findes hos: Energimuseet (Bjerrringbro), SDU’s Science Show (Odense), Insero (Horsens), Sophieskolen (Nykøbing F), Birkhovedskolen (Nyborg) og VIA Efter- og videreuddannelse (Aarhus).

Dette signaturprojekt er støttet af Ørsted A/S

Share on facebook
Share on twitter
X