Presseinvitation fra di og Hcø2020: kronprinsen åbner danmarks fejring af 200-året for h.c. ørsteds opdagelse af elektromagnetismen

Den 31. januar 2020 lyder det officielle startskud til den landsdækkende fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, som vil fylde i det danske samfund i hele 2020.

Da H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen i 1820, var det en naturvidenskabelig verdensbegivenhed. Opdagelsen muliggjorde udviklingen af det moderne samfund, men også i dag spiller elektromagnetismen en central rolle i vores dagligdag, hvor den er overalt omkring os.

Elektromagnetismen er fundamentet, som meget nutidig forskning og teknologi er bygget på. Derfor er elektromagnetismen også
essentiel, når virksomheder, forskere og iværksættere skal arbejde med at løse verdens nutidige og fremtidige udfordringer og blandt andet sætte skub i den grønne omstilling.

H.K.H Kronprinsen deltager i den officielle åbning af HCØ2020 i DI’s hovedsæde, Industriens Hus, på Rådhuspladsen i København. Her vil Kronprinsen ”klippe den elektromagnetiske snor” og efterfølgende få lejlighed til at tale med studerende, studenter-startups og høre om samarbejder mellem virksomheder og forskningsinstitutioner.

Ud over Kronprinsen vil der blandt andet være taler og oplæg fra DI’s direktør Lars Sandahl Sørensen, formand for Rektorkollegiet, Anders
Overgaard Bjarklev, administrerende direktør i Ørsted, Henrik Poulsen, ESA astronaut, Andreas Mogensen og professor ved Københavns Universitet, Anja C. Andersen.

Pressen er inviteret til at dække åbningen af HCØ2020, der vil give et indblik i den landsdækkende fejring af H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, og hvordan elektromagnetismen fortsat har betydning for udviklingen af samfundet.

Pressen skal søge om akkreditering med frist onsdag d. 29. januar kl. 12.

Tid og sted
Den 31. januar 13-15. Pressen mødes 12:30.

Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1787 København

For tilmelding og yderligere information kontakt:
HCØ2020’s kommunikationskoordinator Mathias Lilholt på tlf.: +45 9351 11 12, email: [email protected]
Eller DI’s presserådgiver Bo Hjuler på tlf.: +45 2328 4912, email: [email protected]

Program:

12.30-13.00: Check-in

13.00-14.00: Officiel åbningsceremoni med oplæg og indslag:
– Velkomst v/ Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri
– Oplæg v/ Anders Overgaard Bjarklev, formand for Rektorkollegiet
– Oplæg v/ Anja C. Andersen, professor på Københavns Universitet
– Oplæg v/ Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted
– Videoindslag med nobelprismodtager Gerardus ‘t Hooft
– Pitches fra to studenter-startups
– Interview i salen med Andreas Mogensen, astronaut ved ESA
– Officiel markering af åbning v/ H.K.H. Kronprins Frederik

14.00-15.00: Reception med mulighed for at besøge udstillingsstande

DTU HCØ ambassadør møde
Share on facebook
Share on twitter
X