Piger mellem 15 og 18 år mødes på Aalborg Universitet til en dag i teknologiens tegn

Som en del af åbningen af HCØ2020 kommer High5Girls den 26. januar til Create AAU på Aalborg Universitet, hvor piger i alderen 15 til 18 år med hang til iværksætteri og teknologi mødes til et hackathon.

Den 26. januar 2020 kommer High5Girls til Nordjylland og Aalborg Universitet, når de opsætter endnu et af deres hackathons for piger i alderen 15-18 år, som har lyst til at lære om iværksætteri og lyst til at snuse til teknologiens muligheder for at ændre verden. Og arrangementet har stadig ledige pladser!

Teknologi er overalt og den bliver udviklet hurtigere end mange kan følge med. Og ude i verden ser man, hvordan den ene kvinde efter den anden skaber fantastiske opfindelser, der lægger grundsten til store banebrydende virksomheder. Derfor arbejder non-profit foreningen High5Girls for, at flere unge piger søger mod STEM-området og er med til at drive Danmark fremad.

High5Girls Hackathon på Aalborg Universitet er en 6 timers workshop, hvor de unge tech-interesserede piger bliver guidet gennem entreprenør-processen. Ligeledes bliver de introduceret til relevante moderne teknologier, som fx robotter, droner og kunstig intelligens.

Bag arrangementet står kvinder, som arbejder med teknologi til hverdag. Typisk med en STEM-uddannelse eller erfaring som tech-iværksætter i baggagen.

”Vi kommer fra erhvervslivet og har arbejdet med teknologi på forskellige områder, og vi ved, hvad det vil sige at arbejde inden for teknologitunge brancher. Der kommer mere og mere teknologi ind i vores hverdag, både på jobbet og i de private hjem, og det kræver, at flere øjne ser på, hvad der er behov for, samt hvordan det skal se ud og fungere.” udtaler Marianne Andersen, der er en af stifterne High5Girls.

”Diversitet er lig med dynamik. Og dynamik er altafgørende i alle typer virksomheder – ikke mindst inden for teknologien, der har været domineret af den mandlige tilgang til bl.a. udvikling og projektledelse. Mænd og kvinder tænker og agerer forskellige, og vi har brug for begge tilgange for at skabe den rette kombination af drive og balance. Mange piger aner ikke, hvor vanvittigt fede og sjove jobs, de kan lande med STEM i rygsækken.” udtaler Mette Lykke, der er rollemodel i High5Girls og en af stifterne bag både Endomondo og Toogoodtogo.

En del af HCØ2020

High5Girls hackathon den 26. januar er sponseret af HCØ2020, der er den landsdækkende fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. HCØ2020 har som mission at højne interessen for naturvidenskab og teknologi, særligt i den yngre generation. 

High5Girls hackathon finder sted den 26. januar klokken 10-16 på Aalborg Universitet, og der er stadig ledige pladser. 

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig på www.High5Girls.dk

Læs mere om HCØ2020 på: www.hco2020.dk

Kontakt:

Marianne Andersen, medstifter af High5Girls: 26 35 16 60

Mathias Lilholt, kommunikations- og pressekoordinator, HCØ2020: 93 51 11 12

 
High5Girls
High5Girls
Share on facebook
Share on twitter
X