H.K.H. Kronprinsen skød officielt HCØ2020-fejringen i gang

Med et tryk på en knap affyrede protektor for HCØ2020 H.K.H. Kronprinsen en elektromagnetisk raket, og skød dermed officielt HCØ2020-fejringen i gang.

2020 er året, hvor Danmark fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, og fredag kunne protektor for HCØ2020, H.K.H. Kronprins Frederik, så officielt markere åbningen af HCØ2020-fejringen. Det skete med affyringen af en elektromagnetisk raket –  helt i H.C. Ørsteds ånd.

Ligeledes besøgte H.K.H. Kronprinsen også flere udstillingsstande til åbningsarrangementet. Her mødte H.K.H. Kronprinsen blandt andet en skoleklasse, der kunne fremvise det undervisningsmateriale, der fra næste skoleår skal gøre børnene i de danske folkeskoler klogere på elektromagnetismen og H.C. Ørsted.

Ud over H.K.H. Kronprinsens officielle markering af åbningen var der til fredagens arrangement oplæg fra flere HCØ2020-ambassadører. Heriblandt Andreas Mogensen, Anja C. Andersen, Henrik Poulsen og Anders Overgaard Bjarklev

”Med alle de arrangementer, vi sætter i søen med fejringen i år, håber vi at kunne bruge H.C. Ørsteds nysgerrighed til at inspirere og begejstre unge til at kaste sige over naturvidenskab og teknologi. Det er nemlig præcis nysgerrighed og videbegær, vi har brug for, hvis kommende generationer skal indfri ambitionerne om at omstille samfundet til en smartere, bedre og mere bæredygtig fremtid,” sagde formand for Rektorkollegiet og HCØ2020-ambassadør, Anders Overgaard Bjarklev, i sin tale til åbningen af HCØ2020.

”Nysgerrighed er en vedvarende energikilde”
Den officielle åbning fredag var kulminationen på en åbningsuge, der har vist bredden i HCØ2020-projektet, som med en lang række formidlingsinitiativer skal lære alle danskere meget mere om både H.C. Ørsted, elektromagnetisme og vigtigheden af naturvidenskabelig nysgerrighed.

Netop vigtigheden af nysgerrighed var et gennemgående tema til åbningen af HCØ2020, som fandt sted i Industriens Hus.

”Det er jo ikke kun manden, vi fejrer i dag. Det er heller ikke kun hans opdagelse, selv om den har kæmpe betydning for alle vores liv og hverdag. Vi fejrer også den nysgerrighed, der drev H.C. Ørsted, for nysgerrighed er en vedvarende energikilde, som vi skal udnytte endnu bedre i Danmark,” sagde Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri, der var vært ved HCØ2020-åbningen, i sin velkomsttale.

HCØ2020 skal sikre bredere viden om elektromagnetismen
HCØ2020 ledes i en styregruppe bestående af Danske Universiteter, Astra, Experimentarium, Danmarks Tekniske Universitet og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Med de partnere i spidsen skal HCØ2020-projektet sikre, at danskerne i slutningen af 2020 har en bedre forståelse af, hvem H.C. Ørsted var, hvad elektromagnetisme er og hvilken betydning elektromagnetismen har for vores samfund.

Derfor er der igangsat en række signaturprojekter, der løber gennem hele 2020. Disse inkluderer både nyt undervisningsmateriale, foredragsrækker, nobelprismodtagerforelæsninger og en udstilling, der rejser rundt i de danske storcentre.

For mere information om HCØ2020 kan man besøge www.hco2020.dk

PRESSEKONTAKT:

For yderligere information kontakt HCØ2020’s kommunikationsansvarlige Mathias Lilholt på +45 9351 1112, e-mail: [email protected]
Eller presserådgiver i Dansk Industri Bo Hjuler på +45 2328 4912, e-mail: [email protected]

Officiel åbningsceremoni af HCØ2020 i Industriens Hus. Foto: Mikal Schlosser / HCØ2020
Officiel åbningsceremoni af HCØ2020 i Industriens Hus. Foto: Mikal Schlosser / HCØ2020

Fotos: Mikal Schlosser / HCØ2020

Share on facebook
Share on twitter
X