H.K.H. Kronprinsen besøgte folkeskole og rundede Naturvidenskabsfestival af

Med et besøg på Sophienborgskolen i Hillerød rundede H.K.H. Kronprinsen mandag årets landsdækkende Naturvidenskabsfestival af.

Årets Naturvidenskabsfestival handlede om de store opdagelser, som har forandret og stadig forandrer vores verden – her i blandt H.C. Ørsteds 200 år gamle opdagelse af elektromagnetismen. De store opdagelser blev i uge 39 udfoldet på Sophienborgskolen i Hillerød, hvor alle eleverne eksperimenterede med ny og anerledes naturvidenskab, og blev klogere på store videnskabelige bedrifter.

Mandag den 28. september blev Naturvidenskabsfestival så rundet af med et fornemt royalt besøg, da H.K.H. Kronprinsen, som protektor for HCØ2020, besøgte Sophienborgskolen for at opleve eksempler på, hvad eleverne har arbejdet med af forsøg og naturvidenskabelige undersøgelser gennem ugen.

Udover at opleve eksempler på Sophienborgskoleelevernes undersøgelser, deltog Kronprinsen også i et fællesforsøg i skolegården. Med en større ledning i hånden var Kronprinsen således med til at få en stor kompasnål til at bevæge sig, og dermed opdagede Kronprinsen også selv, hvad H.C. Ørsted så, da Ørsted for 200 år siden fik en kompasnål til at bevæge sig ved at føre en strømførende ledning over den.

Nedenfor kan ses billeder fra Hans Kongelige Højeds besøg på Sophienborgskolen.

 

Foto: Astra / Carsten Andersen

Share on facebook
Share on twitter
X