"H.C. Ørsted på Farten" åbnet med science shows og hjemmelavet elbil

Lørdag den 25. januar blev HCØ2020-storcenterudstillingen "H.C. Ørsted på Farten" officielt åbnet i Rosengårdcentret, med besøg fra både SDU-studerende og Experimentarium-piloter.

Der var glade børn og mange besøgende i Rosengårdcentret lørdag, da Experimentarium og HCØ2020 officielt åbnede storcenterudstillingen ”H.C. Ørsted på Farten”, der det næste år rejser rundt i de danske storcentre for at fejre 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

De mange besøgende blev dagen igennem underholdt af to piloter fra Experimentarium, der havde taget et science show med, og fra scenen gjorde både børn og voksne klogere på, hvad elektromagnetismen faktisk er, og hvordan vi bruger H.C. Ørsteds 200 år gamle opdagelse i vores hverdag.

Studerende fra Syddansk Universitet valgte også at bruge deres lørdag på at vise de odenseanske børnefamilier, hvad man kan bruge naturvidenskab og teknologi til. Syddansk Universitet fremviste blandt andet spændende liveeksperimenter og så kunne man se deres hjemmelavede SDU-Vikings racer-elbil.

Leg med plasmakugle og racerbane

”H.C. Ørsted på Farten” er en interaktiv udstilling, der sender børn og voksne på opdagelse i både elektromagnetismen og H.C. Ørsteds hoved. I udstillingen kan man både finde en plasmakugle, en racerbane, hvor du selv får bilerne til at køre ved at bruge elektromagnetisme og så kan du finde ud af, hvor elektromagnetismen er til stede i din smartphone.

Den interaktive udstilling er en del af HCØ2020, der er den landsdækkende fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme. HCØ2020 fejrer i hele 2020 H.C. Ørsted og elektromagnetismen med en lang række aktiviteter og arrangementer inden for både kultur, undervisning og videnskab.

Den nu officielt åbnede udstilling ”H.C. Ørsted på Farten” bliver i Rosengårdcentret i Odense til den 4. februar, hvorefter den tager på tur rundt i de danske storcentre. I kalenderen på www.hco2020.dk er det muligt at se, hvornår ”H.C. Ørsted på Farten” kommer forbi ens nærmeste storcenter.

NEDENFOR KAN DU SE BILLEDER FRA DEN OFFICIELLE ÅBNING AF H.C. ØRSTED PÅ FARTEN.

Share on facebook
Share on twitter
X