’Finn Foton og elektromagnetismen’ lanceres på DTU

Polyteknisk Forlag udgiver unik billedbog om elektromagnetisme for børn, unge og barnlige sjæle

Den 29. januar inviterer Polyteknisk Forlag til release og præsentation af bogen ’Finn Foton og elektromagnetismen’ på DTU Bibliotek, Anker Engelunds Vej 1, Bygning 101D, 2800 Kgs. Lyngby. Bogen er nummer to i serien om Finn Foton, der forklarer kompliceret fysik, på en måde der tilgodeser alle aldersgrupper. Arrangementet vil være en kombination af oplæsning, demonstrationer og baggrundsviden i et format der imødekommer børn og unge. 

Bogen omhandler Gåsebys gæs, som hvert år vinder over de andre landsbyer i den store gåseflyvningskonkurrence. Men i år flyver Gåsebys gæs som blinde høns og taber totalt. Hvorfor? Folk forstår det ikke. Ikke engang borgmester Niels Natmad. Men det gør Finn Foton – byens kvantefysiker. Det har noget at gøre med tordenvejr og magneter.

En hyldest af H.C. Ørsted 

’Finn Foton og elektromagnetismen’ udgives i forbindelse med fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen i 1820. Arrangementet er en del af åbningen af HCØ2020, der er en landsdækkende kampagne, der fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

HCØ2020 har som målsætning at øge interessen for teknisk og naturvidenskabelig dannelse på tværs af alle alderstrin, samt sikre, at den brede danske befolkning får bedre forståelse for, hvem H.C. ørsted var, hvad elektromagnetisme er, og hvad opdagelsen af elektromagnetismen har haft og stadig har af betydning for samfundet.

Læs mere om de mange HCØ2020-arrangementer på hjemmesiden: www.hco2020.dk

YDERLIGERE INFORMATION OG PRESSEKONTAKT: 

Mathias Lilholt, presse- og kommunikationskoordinator for HCØ2020

[email protected] eller +45 93 51 11 12

 
Bog: Finn Foton og Elektromagnetismen. Foto: Polyteknisk Forlag
Forside af Finn Foton og elektromagnetismen
Share on facebook
Share on twitter
X