juli, 2020

06jul(jul 6)09:0007(jul 7)16:00Sommeruniversitet i H.C. Ørsteds fodspor: Vindmøller, solceller og elektromagnetisme (Nanoteket)Workshop09:00 - 16:00 (7) Arrangør: DTU Type af arrangement:Camp,UndervisningMålgruppe:Børn,UngeEntré:Betaling

Detaljer

Lokation: DTU Lyngby Campus, DTU Fysik/Nanoteket, Fysikvej, Bygning 307, 2800 Kongens Lyngby (indgang fra Fysikvej – mød kl. 9.00. Bemærk at indgangen er låst)

Arrangementet er forbeholdt børn i alderen 9 til 14 år.

Kom og oplev naturvidenskabens forunderlige verden når Danmarks Tekniske Universitet (DTU) åbner dørene for børn og unge i sommerferien 2020.

Opdag og eksperimenter med vindmøller, solceller, elektromagnetisme og materialer på DTU Fysik i Nanoteket.

Byg en lille vindmølle og mål, hvor god den er. Hvor mange vinger skal den have? Hvilken vej skal den vende? Sæt solceller sammen og se, om de kan trække en motor. Leg med elektromagnetisme og prøv H.C Ørsteds oprindelige forsøg. Undersøg materialernes fantastiske verden. Arrangementet afsluttes med et Fysikshow på andendagen.

Info om Nanoteket: Et topmoderne undervisningslaboratorium under Institut for Fysik på DTU. Besøg Nanoteket og få mulighed for at udføre spændende eksperimentelle øvelser, der giver indblik i forskningen på DTU inden for fysik og nanoteknologi.

I løbet af 2020 står Danmarks Tekniske Universitet i spidsen for HCØ2020 – en landsdækkende fejring af 200-året for den danske fysiker H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. DTU står solidt plantet på skuldrene af H.C. Ørsted, da han tilbage i 1829 grundlagde det, vi i dag kender som DTU.

Bemærk: Arrangementerne er forbeholdt børn og unge i Lyngby-Taarbæk Kommune.

DTU følger Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer for håndtering af Covid-19.

Pris: 50 kr.

Mere

Tid

6 (Mandag) 09:00 - 7 (Tirsdag) 16:00

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

DTUDanmarks Tekniske Universitet

X