september, 2020

16sep18:0020:10Ørsted som videnskabsmand og formidler – Rundvisning, foredrag og litteraturRundvisning og foredrag 18:00 - 20:10 Arrangør: IDA Mechanical Type af arrangement:ForedragMålgruppe:Forskere,Undervisere,Unge,VoksneEntré:Betaling

Detaljer

Lokation: Rundetårn

Vi fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. De fleste kende til H.C. Ørsted og elektromagnetisme, men hvordan præcis gjorde Ørsted sin opdagelse, hvilket udstyr benyttede han og hvilke andre store bedrifter stod Ørsted også bag?

Vi starter med en guidet rundvisning i udstillingen ”H.C. ØRSTED ANEW – THE BEAUTY OF NATURE”. Her får vi mulighed for at se de instrumenter Ørsted benyttede i han arbejde. Udstillingen dækker 12 emner fra Ørsteds liv og virke. Se mere under ”Om udstillingen” herunder.

Efter en let beværtning vil Professor Emeritus ved Niels Bohr Instituttet, Helge Kragh, fortæller om Ørsteds betydning for videnskaben og det danske samfund.

Til alle de deltagere som ikke kan få nok af Ørsted, så suppleres aftenens rundvisning og foredrag af lidt litteratur til at tage med hjem. Det drejer sig om KVANT H.C. Ørsted og 200-året for elektromagnetismen (DK, 60 sider), samt Hans Christian Ørsted – the Unity of Spirit and Nature (EN, 179 sider).

Mere

Tid

(Onsdag) 18:00 - 20:10

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

IDA Mechanical

X