juli, 2020

15jul19:0022:00Ørsted – han satte strøm til verdenForedrag19:00 - 22:00 Arrangør: Selskabet for Naturlærens Udbredelse Type af arrangement:Foredrag,KulturMålgruppe:Familie,Unge,VoksneEntré:Gratis

Detaljer

Lokation: Rundetårn, Købmagergade 52A, 1150 København

Mød skaberne af tegneserien “Ørsted – han satte strøm til verden” til en talk om tilblivelsen.

H.C. Ørsted hører sammen med Tycho Brahe og Niels Bohr til blandt de største danske videnskabsmænd, og for første gang er hans liv og virke nu beskrevet i en tegneserie. Bag værket står tegneserieskaberne Ingo Milton og Sussi Bech samt seniorforsker Jens Olaf Pepke Pedersen fra DTU Space.

De tre forfattere fortæller om tilblivelsen af tegneserien og viser eksempler på arbejdet med at gøre historien så korrekt som muligt. Hvordan så København ud, da brødrene Ørsted ankom for at studere i 1794, hvordan gik man klædt, hvordan boede de og hvordan så et apotek ud indefra? Og hvordan gik det egentlig, da Ørsted skulle forsøge at vinde en pris for sin tyske ven Johann Ritter i Paris i 1803?

I foredraget ser vi på nogle af højdepunkterne i Ørsteds liv og viser, hvordan tegningerne blev til fra de første skitser til de færdige sider.

Tegneserien sælges i Rundetaarns butik i Bibliotekssalen, kr. 184,50. Kun få resterer fra 1. oplag, nyt oplag kommer 22. juli. Har I allerede købt tegneserien og ønsker den signeret, så er I meget velkomne til at tage den med til arrangermentet. 

Mere

Tid

(Onsdag) 19:00 - 22:00

Lokation

Hovedstadsområdet

X