januar, 2020

25jan(jan 25)08:0031dec(dec 31)22:00FremhævetFra Brahe til Bohr – en byvandring om store danske videnskabsfolkByvandring(januar 25) 08:00 - (december 31) 22:00 Arrangør: Københavnerture Type af arrangement:ByvandringMålgruppe:Familie,Unge,VoksneEntré:Betaling

C.A. Jensens portræt af H.C. Ørsted. Foto: Statens Museum for Kunst

Detaljer

Lokation: Start på Nørreport ved hjørnet af Fiolstræde. Slut på Videnskabernes Selskab tæt ved Rådhuspladsen.

Kom med på en byvandring hvor vi går helt tæt på de store danske videnskabsfolk gennem tiden.
Vi tager dig gennem Danmarkshistorien med udgangspunkt i banebrydende opfindelser og opdagelser samt videnskabsfolkenes store personligheder.

Oplev en perlerække af banebrydende opdagelser af ambitiøse videnskabsfolk – vi fortæller om samtiden og hvilke faktorer der inspirerede dem.  Hør om H.C.Ørsteds succeser og fiaskoer på vejen til at opdage elektromagnetismen og få forklaringen på,  hvorfor vi kan takke ham for at familien Jacobsen – grundlæggerne af Carlsberg – blev så gode til at lave øl.
Peter Panum lægger i dag navn til det medicinske fakultet – hør om hans rejse til det mæslingeramte Færøerne, og hans tanker da koleraen hærger i København.

Få også den fantastiske fortælling om hvordan Niels Bohr hjalp sine tyske kollegaer under 2. verdenskrig med at gemme deres Nobelprismedaljer væk – helt væk!
Seismologen Inge Lehmann må kæmpe sig frem i en mandsdomineret verden, men står i dag på top 10 over de mest indflydeksesrige kvindelige forskere. Hun opdager at Jordens indre kerne er fast og bliver en vigtig person i USA under Den Kolde Krig! Hvis du vil opleve Danmarkshistorien fra en helt ny vinkel, så prøv denne spændende videnskabstur!

Betaling
Grupper med op til 20 deltagere 3600 DKK.
Gymnasieklasser 1850 DKK.

Mere

Tid

Januar 25 (Lørdag) 08:00 - December 31 (Torsdag) 22:00

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

Københavnerture[email protected]

X