september, 2020

02sep19:0020:00Kampen om videnskaben: Foredrag v/ videnskabsjournalist Henrik Prætorius m.fl.Foredrag19:00 - 20:00 Arrangør: Selskabet for Naturlærens Udbredelse Type af arrangement:Foredrag,VidenskabMålgruppe:Børn,Familie,Forskere,Undervisere,Unge,VoksneEntré:Betaling

Detaljer

Lokation: Rundetårn, Bibliotekssalen, Købmagergade 52a, 1150 København

Foredrag v/ Videnskabsjournalist Henrik Prætorius m.fl.

Indhold:
HCØ opdager elektromagnetismen i 1820. Det er en af de mest betydningsfulde opdagelser i videnskaben nogensinde. HCØ er med andre ord en af de største forskere, Danmark har fostret. Men i sin egen tid var HCØ en videnskabelig oprører, der livet igennem måtte slås for sine ideer. HCØ – Kampen om videnskaben fortæller historien om én mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag, og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

Om forfatteren og tegnerne
Forfatter, Henrik Prætorius, er videnskabsformidler og har blandt andet 20 års erfaring som videnskabsjournalist i DR og Experimentarium. Peter Snejbjerg er tegneserieskaber særligt kendt for sit arbejde for det amerikanske forlag DC Comics, hvor han har tegnet til blandt andet Batman, Books of Magic (Neil Gaiman) og Preacher. Snejbjerg står også bag en række Anders And-historier. Niels Roland, illustrator og tegneserietegner, er særligt kendt for den videnskabelige stribe i Weekendavisen ‘Kloge hoveder’ og børnetegneserien i samme avis ‘Nøglevogterne’. Angelica Inigo er tegneserieskaber og illustrator og hun er uddannet i Grafisk Fortælling på The Animation Workshop.

Foredraget finder sted i Bibliotekssalen, hvor man også kan se vores udstilling “H. C. Ørsted på ny – Skønheden i naturen”. Foredraget er gratis, men man skal betale entre til Rundetårn.

Mere

Tid

(Onsdag) 19:00 - 20:00

Lokation

Hovedstadsområdet

X