november, 2020

11nov09:3011:30CancelledFremhævetHvordan får vi flere kvinder i den naturvidenskabelige forskning?Debat09:30 - 11:30 Arrangør: IDA & HCØ2020 Type af arrangement:DebatMålgruppe:Forskere,Undervisere,Unge,VoksneEntré:Gratis

Detaljer

Lokation: Kongressalen, IDA, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København

Tallene taler deres tydelige sprog. Selvom der både i erhvervslivet og på universiteterne efterspørges kvinder med STEM-kompetencer, så er det stadigvæk en mandsdomineret verden. Selvom procentdelen af kvinder på STEM-uddannelser er stigende, så var det i 2019 kun 34 procent af alle STEM-studerende, der var kvinder.

Det samme billede tegner sig, når man kigger på den danske forskerverden. Ud af knap 2.500 ansatte professorer på de danske universiteter er kun 23 procent kvinder. Ifølge Uddannelses- og forskningsministeren så er fordelingen mellem mænd og kvinder lige blandt forskere på ph.d.-niveau, men der er færre kvinder, som stiger i graderne inden for forskning. Særligt slemt står det til med antallet af kvindelige professorer inden for STEM-fagene.

Men hvor forsvinder kvinderne hen i den danske forskningsverden? Hvori ligger problemerne ved så få kvinder i den danske forskning? Og svækker det også det danske erhvervsliv?
De spørgsmål, og mange flere, skal paneldeltagerne forsøge at svare på i denne debat, hvor de samtidig skal komme med konkrete løsninger på, hvordan problemerne løses.

Paneldeltagere:

  • Maja Horst, professor i ansvarlig teknologi på DTU og i forskningskommunikation på KU
  • Mette Fjord Sørensen, underdirektør i Dansk Industri med ansvar for forskning, innovation, uddannelse og mangfoldighed
  • Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA
  • Henrik Bindslev, dekan for Det Tekniske Fakultet på SDU

Ordstyrer: 
Lone Frank, videnskabsjournalist

Program:
9.30-10.00: kaffe og croissant til at tage med ind i salen
10.00-11.30: paneldebat 

HCØ2020
I 2020 fejrer Danmark 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Paneldebatten er del af det landsdækkende formidlingsinitiativ HCØ2020, der gennem en lang række aktiviteter markerer både elektromagnetismens, naturvidenskabens, teknologiens og nysgerrighedens betydning for vores samfund.

Corona-forholdsregler

I IDA tager vi alle forholdsregler for at begrænse Corona-smitte og således også ved dette arrangement. Vi gør opmærksom på, at det stadig er tilladt at mødes flere end 50 prs., når arrangementet foregår på et professionelt mødested, og man primært sidder ned, hvilket er tilfældet ved dette arrangement. 

Afstandskravene er indregnet, og lokalet, hvor arrangementet foregår, har normalt plads til langt flere end 100, ligesom det naturligvis er indrettet og rengjort efter gældende regler.

Al forplejning indtages siddende ved sin plads

Mere

Tid

(Onsdag) 09:30 - 11:30

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

IDA & HCØ2020

X