marts, 2020

30mar19:3021:30CancelledFremhævetH.C. Ørsted og farmacihistorienForedrag19:30 - 21:30 Arrangør: Selskabet for Naturlærens Udbredelse Type af arrangement:ForedragMålgruppe:Unge,VoksneEntré:Gratis

H.C. Ørsted. Foto: SNU

Detaljer

Lokation: Auditorium 1, H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

V. Dr.pharm. Poul R. Kruse (Dansk Farmacihistorisk Selskab).

Hans Christian Ørsted, der var uddannet som farmaceut, havde under studieophold i udlandet haft lejlighed til at se en opblomstrende industri, baseret på naturvidenskabelige undersøgelser. Efter Ørsteds opfattelse kunne et tilsvarende resultat opnås i Danmark ved forbedringer af undervisning og eksamen i naturvidenskaberne – for den farmaceutiske uddannelses vedkommende især i kemi.

Efter flere initiativer fra Ørsteds side og senest tillige sammen med hans medarbejder, William Christopher Zeise, blev der i 1828 indført en eksamensordning for den farmaceutiske kandidatuddannelse med anbefaling af lærebøger. Herved blev farmaceutuddannelsen, der hidtil havde været en apotekeruddannelse, både en apoteker- og en kemikeruddannelse. Denne uddannelsesprofil videreførtes efter oprettelsen af Den Farmaceutiske Læreanstalt i 1892 og blev en væsentlig forudsætning for opstart af en dansk lægemiddelindustri.

Støttet af Carlsbergfondet.

Mere

Tid

(Mandag) 19:30 - 21:30

Lokation

Hovedstadsområdet

X