februar, 2020

01febHele dagen30novFremhævetGymnasieøvelse - Elektromagnetismen, "ånden i naturen" og hvad deraf fulgteWorkshop(Hele dagen) Arrangør: DTU Type af arrangement:UndervisningMålgruppe:Undervisere,Unge,VoksneEntré:Gratis

Detaljer

Lokation: Nanoteket, Institut for Fysik, Danmarks Tekniske Universitet, Bygning 307 stuen, 2800 Kgs. Lyngby

Lær om elektromagnetisme. Prøv H.C. Ørsteds forsøg, mål Jordens magnetfelt, byg en motor af fire stumper, mål magnetisk moment af en kraftig magnet ved hjælp af induktion.

Øvelsen handler om elektromagnetiske fænomener. Eleverne starter med selv at udføre Ørsteds berømte forsøg. Dernæst måler de Jordens magnetfelt ved hjælp af tangensboussole. De stifter bekendtskab med Faradays motor og udfordres til selv at konstruerere en motor af bare fire stumper: et batteri, en magnet, en ledning og en skrue. Herefter skal de lege med spoler for at tænke over, hvordan Faraday mon har påvist induktion. Øvelsen slutter med bestemmelse af det magnetiske moment for en kraftig magnet. Magneten bringes i svingninger i feltet fra en Helmholtzspole og svingningerne måles med moderne oscilloskop ved induktion i en opsamlingsspole.

Øvelsen forudsætter Fysik A.

Antal deltagere: 4-15

Tidsforbrug: 3,5 timer

Se flere gymnasieøvelser her: https://www.fysik.dtu.dk/uddannelse/nanoteket/gymnasieoevelser

Mere

Tid

Februar 1 (Lørdag) - November 30 (Mandag)

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

DTUDanmarks Tekniske Universitet

X