fbpx

oktober, 2020

01okt15:0017:00DTU Ørsted Lecture med Nobelprismodtager Gérard MourouForedrag15:00 - 17:00 Arrangør: DTU Type af arrangement:ForedragMålgruppe:Unge,VoksneEntré:Gratis

Mere

Detaljer

Lokation: DTU, Anker Engelunds Vej 1, 2800 Kgs. Lyngby

DTU Ørsted Board har inviteret Nobelprismodtageren Gérard Mourou fra École Polytechnique til at afholde én af de to årlige DTU Ørsted Lectures.  Mourou modtog nobelprisen i fysik i 2018 sammen med Donna Strickland for deres banebrydende opfindelse af chirped pulse amplification.

École Polytechnique er grundlagt i 1794, og H.C. Ørsted fik på forskellige måder tilknytning til den franske læreanstalt. Det eksperiment, som førte til Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, blev verificeret af André-Marie Ampère, som var professor der, og Ørsted besøgte universitetet flere gange.

I Danmark diskuterede man netop i de år, at der skulle gøres noget for, at naturvidenskaben kunne komme samfundet til gavn. Man havde tanker om at oprette en ingeniørskole, hvor håndværkere kunne opgradere deres uddannelse, men Ørsted mente, man skulle stræbe højere og gå efter en Polyteknisk Læreanstalt som den franske.

Bemærk: Information om tilmelding følger – begrænset antal pladser.

Tid

(Torsdag) 15:00 - 17:00

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

DTUDanmarks Tekniske Universitet

X