december, 2020

10dec17:0019:00RescheduledDen eventyrlige elektromagnetismeForedrag17:00 - 19:00 Arrangør: IDA Østjylland Type af arrangement:ForedragMålgruppe:Forskere,Undervisere,Unge,VoksneEntré:Gratis

Detaljer

Lokation: Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus C

Hvad hvis elektromagnetismen ikke var blevet opdaget eller slet ikke fandtes?

E-Netværket, et samarbejdsnetværk af de fagtekniske selskaber IDA Elteknik og IDA E samt de regionale E udvalg, har lavet en aftale med videnskabsredaktør ved Ingeniøren, Jens Ramskov, om afholdelse af tre arrangementer i henholdsvis København, Århus og Trekantsområdet til markering af 200 års jubilæet for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Vi tager en gennemgang fra elektricitet og magnetisme fra tiden før Ørsted over den hastige udvikling efter Ørsteds opdagelse frem til elektromagnetisme i 2020 med fokus på kommunikation og 5G netværk og anvendelser inden for vedvarende energi og stiller til slut spørgsmålene: hvad nu hvis elektromagnetismen ikke var opdaget eller slet ikke fandtes?

PROGRAM

1. Elektricitet og magnetisme før Ørsted

2. Ørsteds opdagelser og deres modtagelse og de første anvendelser

Pause (hvor der servers sandwich og øl, vand)

3. Hvad nu hvis elektricitet og magnetisme ikke var forbundet med hinanden – lidt spekulativt.

4. Elektromagnetisme i dag med fokus på a) Kommunikation, 5G og b) Energi & klima, konvertering og lagring af energi.

Jens Ramskov er videnskabsredaktør ved Ingeniøren. Han er uddannet som civilingeniør og ph.d. fra det daværende Elektromagnetisk Institut på DTU og er modtager af H.C. Ørsted Medaljen i sølv for fremragende forskningsformidling.

Tilmelding senest d. 9. december.

Mere

Tid

(Torsdag) 17:00 - 19:00

Lokation

Midtjylland

Arrangør

IDA Østjylland

X