november, 2020

04nov18:0019:30Byvandring: I fodsporene på H.C. ØrstedScience walk18:00 - 19:30 Arrangør: Golden Days Type af arrangement:Byvandring,Science WalkMålgruppe:Familie,Forskere,Undervisere,Unge,VoksneEntré:Betaling

Detaljer

Tag med på en byvandring i H.C. Ørsteds København med historiker og byvandrer Anders Fallentin og hør nærmere om elektromagnetismens berømte opdager. Vi følger videnskabsmanden H.C. Ørsteds liv og levned i det København, der engang lå inden for voldene. Vi skal høre om hans opkomst fra apotekersøn i Rudkøbing til professor i fysik ved Københavns Universitet – og naturligvis også om hans revolutionerende opdagelser. Turen varer 1,5 time og starter på Rådhuspladsen og slutter i Ørstedsparken.

Mødested: På Rådhuspladsen ved metroopgangen.
Slutsted: I Ørstedparken ved H.C. Ørsted-monumentet

Varighed: 1,5 time
Pris: 50 kr. ekskl. gebyr

HCØ2020
I 2020 fejrer Danmark 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Byvandringerne i H.C. Ørsteds København er del af det landsdækkende formidlingsinitiativ HCØ2020, der gennem en lang række aktiviteter markerer både elektromagnetismens, naturvidenskabens, teknologiens og nysgerrighedens betydning for vores samfund.

Kort over H.C. Ørsteds København
På vandringen får du også udleveret et trykt kort over H.C. Ørsteds København. Du kan også finde et digitalt kort over H.C. Ørsteds Danmark på kort.hco2020.dk. Kort og byvandringer er produceret og arrangeret af Golden Days Sekretariat.

Mere

Tid

(Onsdag) 18:00 - 19:30

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

Golden Days

X