september, 2020

28sep19:3021:00RescheduledArven efter Ørsted – et kritisk perspektivForedrag19:30 - 21:00 Arrangør: Det Kongelige Danske Videnskabernes Selsskab/SNU Type af arrangement:ForedragMålgruppe:Unge,VoksneEntré:Gratis

HCØforedrag_HK_Arven efter Ørsted et kritisk perspektiv. Copyright: Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab

Detaljer

Lokation: Videnskabernes Selskab, H.C. Andersens Boulevard 35, 1553 København V

I jubelåret for H.C. Ørsted og elektromagnetismen kan der være grund til at anlægge et bredere og mere kritisk perspektiv på Ørsteds virke og hans betydning for dansk naturvidenskab. Dette virke var ikke kun positivt men også negativt, da Ørsteds synspunkter på visse områder var ude af trit med udviklingen. Bl.a. afviste han atomteorien, han forstod ikke mekanikken, og var fremmed over for matematisk fysik. Skyggen efter Ørsted var lang og prægede dansk fysik i lang tid efter hans død. Der er ingen naturlig forbindelse mellem Ørsted og Bohr – tværtimod.

Helge Stjernholm Kragh er videnskabshistoriker og professor emeritus ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, hvor han er tilknyttet Niels Bohr Arkivet. Helge har været medlem af Videnskabernes Selskab siden 2001 og har på Selskabets forlag senest udgivet ”One hundred years of the Bohr atom” (2015), ” Julius Thomsen. A Life in Chemistry and Beyond” (2016) og ”Ludvig Lorenz – A Nineteenth-Century Theoretical Physicist” (2018). Alle publikationer kan købes på Selskabets webshop.

Støttet af Carlsberg Mindelegat og Carlsbergfondet

Covid-19 forholdsregler

Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Der vil derfor være opstillet obligatorisk afspritning til hænder og du bedes holde god afstand til de andre deltagere. Desuden er der et begrænset antal deltagere til foredraget, så vi kan holde den nødvendige afstand. Du bedes derfor venligst melde afbud, hvis du bliver forhindret, så det er muligt for en anden at få din plads.

Mere

Tid

(Mandag) 19:30 - 21:00

Lokation

Hovedstadsområdet

Arrangør

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selsskab/SNU[email protected]

X