januar, 2020

25jan11:0016:00Åbning af H.C. Ørsted på fartenScience Show og udstilling11:00 - 16:00 Arrangør: DTU Type af arrangement:Åbning,UdstillingMålgruppe:Børn,Familie,UngeEntré:Gratis

Experimentariums storcenterudstilling. Foto: Anders Bruun, Experimentarium

Detaljer

Lokation: Rosengårdcentret, Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ.

Experimentariums storcenterudstilling ”H.C. Ørsted på farten” åbner officielt i Rosengårdcentret i Odense og kan opleves til og med den 4. februar.
Til åbningen af udstillingen vil to af Experimentariums unge piloter vise den lærerige demonstration ”Fra magnetisme til havvindmøller” – henholdsvis klokken 13:00, 14:00 og 15:00.
Udstillingen vil give dig en bedre forståelse for forbindelsen mellem magnetisme og elektricitet – helt fra beskrivelser af det første kompas og kemiske batteri, til elektromagnetismens betydning
for vores nutidige teknologiske samfund.

Sideløbende inviterer udstillingen børn som voksne til selv at eksperimentere med elektricitet og magnetisme og dermed få et indblik i hvad H.C. Ørsted opdagede for 200 år siden, og hvilken betydning opdagelsen har for os i dag. For at guide besøgende gennem udstillingen vil der hver weekend stå studerende fra Syddansk Universitet (SDU), der også lørdage viser spændende live-eksperimenter, der knytter sig til elektromagnetisme.

Efter den 4. februar rykker udstillingen ”H.C. Ørsted på Farten” videre ud i landet, hvor den først tager til Randers Storcenter og derefter besøger adskillige storcentre rundt omkring i hele Danmark.

Mere

Tid

(Lørdag) 11:00 - 16:00

Lokation

Fyn og øerne

Arrangør

DTUDanmarks Tekniske Universitet

X