DTU inviterer lokale børn og unge til sommeruniversitet i sommerferien – i H.C. Ørsteds fodspor

Børn og unge fra Lyngby-Taarbæk Kommune får mulighed for at udvide deres kendskab til naturvidenskabens uudtømmelige verden, når DTU åbner dørene for lærerige initiativer i sommerferien.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har erfaring med at tilbyde aktiviteter til elever i grundskolen og på gymnasieniveau. Hen over sommeren gentages succesen særligt for kommunens børn og unge, der kan deltage i sjove aktiviteter og workshops, der inkluderer robotter, grøn energi, programmering og iværksætteri.  

I hele år 2020 står DTU i spidsen for HCØ2020 – et landsdækkende formidlingsinitiativ der fejrer 200-året for en danske videnskabsmand H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. DTU står på skuldrene af H.C. Ørsted, eftersom han tilbage i 1829 var med til at grundlægge, det vi i dag kender som DTU.

DTU går altså i H.C. Ørsteds fodspor hen over sommeren, når universitetet sigter efter at udbrede interessen for naturvidenskab blandt alle nysgerrige børn og unge i Lyngby-Taarbæk kommune. De sjove og lærerige forløb kan både bidrage med ny læring og en faglig opdatering for børn, som i kraft af COVID19-nedlukning, ikke har haft undervisning med deres lærere som normalt.

Børn og unge, i alderen 6-17 år, kan deltage uafhængigt af forudgående kenskab til emnerne, da de vil blive instrueret og vejledt i de forskellige forløb. Tilmelding til DTU sommeruniversitet åbner mandag d. 29. juni kl 08:00.

Tilmelding foregår her: https://www.tilmeld.dk/dtusommeruniversitet

Bemærk, at arrangementerne er forbeholdt børn og unge i Lyngby Taarbæk Kommune.

Yderligere information:
Mathias Lilholt, kommunikationsansvarlig for HCØ2020: [email protected] – tlf: 9351 1112

DTU logo Rød
Share on facebook
Share on twitter
X